Carports op maat van jouw huis

Vaak vinden mensen het een heel gedoe om hun wagen in de garage te parkeren als ze regelmatig korte ritten heen-en-weer moeten maken, zeker zonder automatische poort. In dat geval is een carport een uitstekende tussenoplossing! Met een carport bescherm je je wagen tegen invloeden van buitenaf, zoals direct zonlicht, sneeuw- en hagelbuien. In tegenstelling tot die parkeerplaats voor de deur onder een boom, zal je met een carport niet geplaagd worden door vogelpoep die je lak aantast of bladeren of naalden tussen je ruitenwisser. Een carport houdt je wagen ook veel langer schoon, waardoor je gerust een dagje langer kan wachten met die wasbeurt.

Een carport in jouw stijl

Carports zijn er in verschillende stijlen: van een simpel afdak voor je auto of bestelwagen tot een elegante eyecatcher in je tuin. Het kan een aangebouwde carport zijn, die onmiddellijk grenst aan je woning of onderdeel uitmaakt van een tuinhuis. Maar je kunt ook voor een vrijstaande carport kiezen. Een carport kan uit verschillende materialen bestaan en is in diverse kleuren verkrijgbaar. Daarom is een carport op maat de meest voor de hand liggende keuze.

Carport hout

Een houten carport is een elegante oplossing om je voertuig te beschermen tegen de invloeden van de natuur en het weer. Met hout kan je weinig verkeerd doen en het past uitstekend bij je houtskeletbouw.

Carport kunststof

Met een carport in PVC kan je qua stijl nog alle kanten uit. Bovendien is het een licht maar duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is bestand tegen scheuren en barsten, maar ook UV-straling. De constructie wordt meestal gemaakt uit hout of aluminium terwijl enkel het dak volledig uit PVC wordt opgetrokken.

Carport metaal

Metalen carports worden vaak gecombineerd met moderne woningen. Ze hebben een vlotte uitstraling, zijn licht en eenvoudig te monteren. In de praktijk zijn het vaak aluminium constructies die niet roesten.

Jouw carport op maat

Een carport kan volledig op maat worden gebouwd volgens jouw noden. In principe heeft een carport geen zijwanden, maar het is wel mogelijk! Je kan zelfs kiezen voor een gulden middenweg tussen een garage en een carport door een schuif- of draaideur te laten integreren. Carports kunnen een onderdeel zijn van een garage of een ruim tuinhuis dat als opslagruimte kan dienen voor auto-onderdelen en onderhoudsmateriaal of tuingereedschap.

Groot, groter, grootst?

Je kunt een carport laten bouwen voor één of twee wagens. Maar je kunt ook rekening houden met het stallen van een aanhangwagen, caravan, camper of mobilhome. Zo kan deze ook meegenieten van de bescherming van je afdak of overkapping. Zelfs je tuinmeubelen of barbecueset kunnen mee gebruik maken van deze ruimte. Daarom kan je zelf bepalen hoe groot je carport moet worden. Bij Fofan houden we rekening met al je wensen en praktische noden.

De voordelen

Carports hebben talloze voordelen ten opzichte van bv. garages. Doordat ze open zijn, werken ze minder condensatie in de hand. Die extra ventilatie verkleint de kans op roestvorming bij je wagen. Nochtans heb je ook bij een carport de optie om voor gesloten zijwanden te kiezen. In vergelijking met garages zijn carports goedkoper. Toch regelen ze in de zomer ook een optimale temperatuur in je wagen doordat het dak voor schaduw zorgt. In de winter hoef je dan weer niet meteen je krabber boven te halen na een koude nacht om het gevecht aan te gaan met hardnekkige ijslagen. Tenslotte is een carport een echte meerwaarde voor je woonst die de waarde zal doen stijgen.

Offerte aanvragen?

Ben je overtuigd dat een carport de perfecte oplossing is voor jouw woning? Aarzel dan niet en vraag ons een offerte met een voorstel op maat.

[Ja, ik wil graag een carport op maat]