Afsluitingen voor diverse woningen en tuinen

Een stevige afsluiting is erg belangrijk en een heuse meerwaarde voor je woning. Natuurlijke omheiningen, zoals struiken, hebben hun charme maar zijn vaak niet efficiënt genoeg om kleine huisdieren of kindjes te beschermen tegen hun nieuwsgierige ontsnappingsdrang. Bovendien vraagt het veel kennis van planten. Sommige struiken groeien immers erg traag en ongelijkmatig of verliezen hun bladeren in de winter. Natuurlijke afsluitingen vragen ook ontzettend veel onderhoud. Een stevige afsluiting in een ander materiaal lost dergelijke problemen op en het weerhoudt je tenslotte niet om veel groen te voorzien rondom je woning.

Soorten afsluitingen

Voor veel woningen is de afsluiting niet alleen een praktisch gegeven maar esthetisch gezien ‘de kers op de taart’. Een mooie omheining zal de pracht van je tuin accentueren in plaats van het uitzicht te verknoeien. Daarom is het een goed idee om qua soort afsluiting voor materiaal te kiezen dat past bij de rest van je woning. Gelukkig hebben we bij Fofan veel verschillende afsluitingen in ons gamma.

Houten afsluiting

Er bestaan talloze houtsoorten, waardoor je een brede waaier aan mogelijkheden krijgt, van erg budgetvriendelijk naar peperduur. Je kunt kiezen voor prefab tuinschermen, eenvoudig dennenhout of tropisch hout. Dit hout kan geïmpregneerd zijn of thermisch gehard, maar je kan het ook laten nabehandelen met lak of vernis. Voor een houten tuinhuisafsluiting zal je misschien een andere keuze maken dan voor een tuinafsluiting. Ook qua look kan je eindeloos variëren. De duurzaamheid hangt af van de houtsoort en het soort afsluiting.

Kunststof afsluiting

Kunststof is een erg populair materiaal voor afsluitingen. Een kunststof omheining is immers een afsluiting zonder onderhoud. Tegenwoordig worden PVC-afsluitingen ook gemaakt van gerecycleerd materiaal en zijn ze dus milieuvriendelijk. Hoewel kunststof relatief goedkoop is, kan je er visueel nog heel veel richtingen mee uit. Zo kan kunststof qua look zowel beton als hout imiteren.

Afsluitingen op maat

Bij een afsluiting moet je rekening houden met verschillende factoren. Daarom maken wij bij Fofan onze afsluitingen op maat. Daarbij houden we rekening met de stijl van je woning, je praktische en esthetische wensen en je budget. De meeste van onze afsluitingen vragen weinig tot geen onderhoud. Kies je voor kunststof, dan heb je een ruime keuze qua kleuren en kan je eventueel dezelfde tinten kiezen die terugkomen in je tuinhuis, garage, ramen, deuren of rolluiken.

Duurzame afsluitingen plaatsen

Ben je op zoek naar professionals die afsluitingen plaatsen? Dan ben je bij Fofan aan het juiste adres. Wij plaatsen kwalitatieve tuinafsluitingen en omheiningen volgens de regels van de kunst en tegen correcte prijzen. Contacteer ons vandaag nog vrijblijvend met je offerte-aanvraag.

[Ja, ik wil graag meer info over jullie afsluitingen]